(ВІДЕО) 5 років тому терористи наслали «смерч» на визволений з окупації Краматорськ

НАЗАД
10 лютого 2020 17:12

У Краматорську прикордонники з представниками інших підрозділів Об’єднаних сил, місцевої влади, небайдужими громадянами взяли участь у мітингу-реквіємі, який пройшов у Сквері Героїв.

Звільнене з-під окупації у липні 2014 року місто поволі поверталося до мирного життя. 10 лютого 2015-го російсько-терористичні сили з боку окупованої Горлівки обстріляли кілька районів міста з реактивних систем залпового вогню «Смерч». Бойовики випустили більше 30 касетних снарядів.

Серед обстріляних об’єктів був і прикордонний підрозділ. Камера відеоспостереження зафіксувала град касетних снарядів. Три «касети» розірвалися біля входу підрозділу. За хвилину до вибухів з цього місця від’їхав КРаЗ, завантажений боєприпасами. Осколки посікли будівлю, дерева й побили вікна. Вартовий, який ніс службу біля воріт, отримав поранення, але встиг укритися за мішки з піском. Двоє офіцерів з Ізмаїла оперативно евакуювали пораненого в приміщення. Потім його бронемобілем доставили в лікарню.
А за парканом гинули містяни... Дві мирні мешканки – зовсім поряд із розташуванням прикордонників. А за півтора кварталу снаряд забрав життя матері двох хлопчиків дошкільного віку. Одного з них вона врятувала, прикривши собою. Загалом від обстрілу загинуло 17 людей, поранення різного ступеня важкості отримали понад 60 людей, 5 з яких – діти.

 

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси